Apartmány Lido di Jesolo

Lido di Jesolo ›› Apartmány

APARTMÁNY Napriek tomu, že v stredisku Lido di Jesolo prevažuje hotelový typ ubytovania, milovník slobodnejšieho štýlu dovolenkovania a vlastného stravovania si tu nájde ten svoj apartmánček. Apartmány Lido di Jesolo sa nachádzajú v mnohých bočných uličkách a vypĺňajú medzery medzi hotelovými budovami. Apartmán je priestrannejšie riešený, ako hotelová izba, ktorá pozostáva štandardne z jednej miestnosti na bývanie, chodbičky a priestoru na toaletu a kúpeľňu. Apartmán je podstatne väčší, jedná sa o samostatný byt, to znamená viac miestností (spálne) kuchynská miestnosť, záchod, kúpeľňa, balkón, resp. terasa. Usporiadanie a veľkosť apartmánov býva rôzna, podobne ako u bytov (jedno, dvoj, troj ... viac izbové), tak sú riešené aj apartmány (mono, bi-local, trilo, qatro...). Častou požiadavkou dovolenkárov sú apartmány s bazénom, aj v Jesole sa mi podarilo takúto kategóriu objaviť a zostaviť 5-TOP poradie:

APARTMÁNY LIDO DI JESOLO S BAZÉNOM -Top-Tip- UBYTOVANIE

Rezidencia BALI Lido di Jesolo   Rezidencia APOLLO Lido di Jesolo   Rezidencia SAKURA Lido di Jesolo   Rezidencia MEDITERRANEE Lido di Jesolo   Rezidencia COSTA DEL SOL Lido di Jesolo
 Rezidencia BALI  Rezidencia APOLLO  Rezidencia SAKURA  Rez. MEDITERRANEE  Rez. COSTA DEL SOL
Letná dovolenka pri mori často kladie ešte jednu významnú požiadavku, bývanie pri mori, lepšie povedané pri pláži. Apartmány pri pláži v Lido di Jesolo sa mi podarili zoradiť do top-5 podľa obľúbenosti (najčastejšie kupované) klientov. Ak má apartmán bazén a nachádza sa priamo pri pláži, potom je veľmi žiadaný a vypredá sa pomerne vo veľkom predstihu.

APARTMÁNY PRI PLÁŽI -Top-Tip- UBYTOVANIE LIDO DI JESOLO

Rezid. MEERBLICK Lido di Jesolo   Rezidencia SEMIRAMIS Lido di Jesolo   Apartmány GIARDINO Lido di Jesolo   Rezidencia EL PALMAR Lido di Jesolo   Apartmány CRISTINA Lido di Jesolo
 Rezid. MEERBLICK  Rezid. SEMIRAMIS  Apartmány GIARDINO  Rezid. EL PALMAR  Apartmány CRISTINA
viacej z ponuky ubytovania v stredisku Lido di Jesolo si môže prezrieť na stránke:

ubytovanie Lido di Jesolo

TYPOLÓGIA APARTMÁNOV V TALIANSKU

V Taliansku sa v typológií apartmánov dá pomerne jednoducho orientovať, „na jeden kuk“. Apartmány bývajú označené nasledovne:

• MONO / Monolocal / štúdio / typ A – apartmán pozostáva z jednej miestnosti, spravidla teda obývacia miestnosť s kuchynským kútom, v ktorej sa rieši aj spanie na gauči alebo manželskej posteli. Kúpeľňa sa nepovažuje za miestnosť a je v rámci štúdia oddelená podobne, ako v hotelovej izbe.
• BILO / Bilocal / typ B – apartmán pozostáva z dvoch („bi“) miestností, spravidla je to spálňa s manželskou posteľou a obývacia miestnosť s kuchynským kútom.
• TRILO / Trilocal / typ C – apartmán má spravidla 2 spálne + obývaciu miestnosť s kuchynkou, čiže tri miestnosti. Jedna spálňa má zvyčajne manželskú posteľ, druhá môže mať dve oddelené lôžka, poschodovú posteľ alebo tiež manželskú.
• QUATRO / QUADRI / Quatrolocal / typ D – apartmán má spravidla 3 spálne a obývaciu miestnosť s kuchynkou, čiže 4 miestnosti. Pozor, sú aj prípady kedy ubytovateľ pri označení „4 miestnosti“ počíta aj 2.kúpeľňu alebo iný nadštandard oproti klasickému typu TRILO / C. Pri väčších apartmánoch (označenia PENTA, typ E, F atď.) je vhodné pozrieť si presne popis apartmánu. Pri veľkých apartmánoch bývajú rozdiely v jednotlivých prevedeniach väčšie.

Za typové označenie apartmánu, ktoré vyjadruje počet miestností, sa uvádza aj číslo (napr. MONO 2, BILO 5 ...), ktoré označuje maximálnu kapacitu lôžok v apartmáne. Lôžka môžu mať formu manželskej postele, samostatných postelí, rozkladacieho gauča, rozkladacej či vyklápacej postele, poschodovej postele a pod. Konkrétny popis aj s rozmiestnením jednotlivých lôžok v izbách spravidla nájdete v popise konkrétneho ubytovania v časti „Ubytovanie“.

Poznámka: MONO 2 znamená apartmán s jednou miestnosťou (mono) a dvoma lôžkami (2). Označenie BILO 5 sa používa pri apartmáne, ktorý má dve miestnosti (bilo) teda obývaciu miestnosť s kuchynkou a jednu spáľňu, v oboch miestnostiach sa nachádza spolu 5 lôžok.

Ideálny je apartmán B pre 2-4 osoby, ktorý býva najčastejšie riešený ako jednoizbový byt (2 miestnosti), to znamená obývacia miestnosť s nejakým rozkladacím gaučom slúži na denný život, varenie a príležitostné spanie, ktoré využívate ak ste štyria (napr rodinka s 2 deťmi). Ak ste len dvaja, nemusíte gauč vôbec rozťahovať a na spanie používate dvojlôžkovú posteľ v spálni, čo by mala byť oddelená miestnosť. Obývačka je väčšinou aj miestom, kde býva umiestnená kuchynka s kompletným vybavením riadom.

APARTMÁNY V TALIANSKU, NA ČO SI DAŤ POZOR

Talianske kuchyne bývajú vybavené talianskym riadom, to znamená nájdete tu všetko na prípravu cestovín, ale napríklad riady na prípravu bryndzových halušiek tu nečakajte. Ak chcete niečo také, ako bryndzové halušky variť na dovolenke v Taliansku, zoberte si špeci výbavičku, ako je napríklad lopárik, alebo sitko na halušky so sebou. Vo vybavení kuchyne môže občas chýbať nejaký kus riadu.

Pri nasťahovaní do apartmánu si hneď preskúšajte funkčnosť všetkých spotrebičov, zatváranie dverí, okien, markíz, zamykanie, vodu teplú, studenú, splachovanie WC, televízor, osvetlenie, sporák, klimatizácia a pod. Ak by niečo nebolo v poriadku nahláste to čím skôr ubytovateľovi, aby vám danú závadu mohli odstrániť.

Pozor na lacné ubytovania. Niekedy sa vyskytnú prípady, keď sa snaží personál (upratovačky, alebo opravári) požadovať zálohy, kaucie, poplatky za služby, ktoré už máte v cene. Je to pokus ako na cudzincoch skúsiť zarobiť. Takéto "všimné" sa dáva v lepších hoteloch napríklad pri obsluhe na hotelovej izbe, ale v obyčajných lacných apartmánoch je to nevhodné. V prípade akýchkoľvek neočakávaných poplatkov si žiadajte vystaviť doklad a hneď kontaktujte delegáta, miestnu agentúru, splnomocneného zástupcu cestovnej kancelárie, alebo inú osobu uvedenú v dokladoch na cestu, aby ste nenaleteli špekulantom. Žiaľ s týmto fenoménom sa stretávame dosť často v lacných ubytovacích zariadeniach - apartmánoch

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára